Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία προχωρούν Τρίτη και Τετάρτη διεκδικώντας προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αύξηση των οργανικών θέσεων, επίλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 9.017 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων οι 2.300 είναι κενές.

ΠΟΛΙΧΝΗ: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2008. Αυτό αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού. Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Κ. Θεοδωρίδη, η διοίκηση με αυτό τον τρόπο, «που αποτελεί ελάχιστο μέσο, προσπαθεί να συμβάλλει στη στήριξη των πολιτών του Δήμου Πολίχνης».

ΚΥΝΗΓΙ: Παραιτήθηκε από την προσφυγή της κατά της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία επιτρεπόταν το κυνήγι για το 2007 - 2008, η Ζωοφιλική Οικολογική Ενωση. Θυμίζουμε ότι το ΣτΕ είχε απαγορεύσει προσωρινά το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση που επρόκειτο να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Ο υπουργός για να παρακάμψει το ΣτΕ, εξέδωσε νέα απόφαση, η οποία επέτρεπε και πάλι το κυνήγι. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ενωση παραιτήθηκε από το δικόγραφο και αναμένεται να καταθέσει νέα προσφυγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ