Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πάνω από 2.000 οι άποροι

Πολλαπλασιάζονται οι άποροι και οι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής ανεργίας και φτώχειας, που διαρκώς οξύνει τα αδιέξοδα για τους οικονομικά ασθενέστερους και οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση. Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, οι άποροι στο νομό υπολογίζονται σε πάνω από 2.000, εκ των οποίων οι 200 είναι άστεγοι.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, η Νομαρχία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν την ίδρυση Στέγης Αστέγων δυναμικότητας 100 κλινών. Φυσικά αυτό, όπως και τα συσσίτια που γίνονται από φορείς, προσωρινά μόνο μπορούν να ανακουφίσουν μερίδα των συνανθρώπων μας, που ζουν στην εξαθλίωση.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα θα οξύνεται, όσο θα παραμένει κυρίαρχη η πολιτική που μοιράζει στους λίγους τον πλούτο που παράγεται από τους πολλούς, η πολιτική που στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων καταδικάζει στην ανεργία, σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις πείνας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, η πολιτική που μετρά ως κόστος τις κοινωνικές παροχές, και βγάζει στη διατίμηση το δικαίωμα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη στέγαση.

Ανεργοι και ανασφάλιστοι

Παράλληλα, το 10% των μεταναστών (συνυπολογίζονται και οι ομογενείς), που ζουν στη Θεσσαλονίκη, είναι άνεργοι, το 13,2% εργάζονται ανασφάλιστοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, με θέμα «Αρχιτεκτονικοί και Πολεοδομικοί Μετασχηματισμοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω του φαινομένου της μετανάστευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ