Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Δυναμική διαμαρτυρία για το πεδίο βολής

Να μη δημιουργηθεί το πεδίο βολής «μαμούθ» των 76.000 στρεμμάτων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, διατράνωσαν χτες κάτοικοι του Εβρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των χωριών Κουφόβουνου, Κυανής, Ασβεστάδων και Αμορίου.

Εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα απέκλεισαν τον κάθετο οδικό άξονα στο ύψος του Διδυμοτείχου και δήλωσαν αντίθετοι στη μετατροπή των καλλιεργήσιμων χωραφιών σε πεδίο βολής (21.721 στρέμματα). Στα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι να μετατραπούν 62.774 στρέμματα σε πεδίο βολής (δασική δημόσια έκταση, χωράφια). Σήμερα, το πεδίο βολής είναι του 4ου Σώματος Στρατού και επίκειται η εξέλιξή του σε «συμμαχικό».

Η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη μετατροπή του τόπου τους σε πεδίο βολής και για την αντιαναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια στον τόπο τους. Και τονίζει ότι είναι αντίθετοι στην επέκταση του πεδίου βολής, στην αρπαγή των χωραφιών τους, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Εβρου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκατζίδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ