Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Τεταμένα ήρεμη η κατάσταση

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

«Να μην ανησυχούν» κάλεσε τους Λιβανέζους ο πρωθυπουργός Σινιόρα, παρά το κενό στην προεδρία μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Εμίλ Λαχούντ και τη μη συναινετική κατάληξη του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης στο διάδοχό του. Ο Σινιόρα υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε προσωρινά τις προεδρικές αρμοδιότητες» και ότι «δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αντιτιθέμενος στην τελευταία εντολή Λαχούντ.

Με την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από την κυβέρνηση διαφώνησε η αντιπολίτευση, της οποίας κύριος κορμός είναι η σιιτική «Χεζμπολάχ». Η αντιπολίτευση, όπως και ο σιίτης πόεδρος του κοινοβουλίου Μπέρι, διαφώνησαν και με την αποστολή του υπουργού Εξωτερικών στην Αννάπολις, για να συμμετάσχει στη διεθνή σύνοδο για το Παλαιστινιακό.

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι «η κυβέρνηση Σινιόρα περιμένει να τελειώσει η σύνοδος για να λάβουν εντολές από την Ουάσιγκτον για το τι θα κάνουν». Παρά την ένταση αυτή, όμως, όλες οι πολιτικές πλευρές καλούν σε ηρεμία και διαβεβαιώνουν για τη συνέχεια των προσπαθειών εξεύρεσης κοινώς αποδεκτού Προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ