Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9942

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη Συνάντηση στην Ανάπολη των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή και το Παλαιστινιακό
  • Οι ιμπεριαλιστές προαναγγέλλουν την έναρξη μιας νέας φάσης επίθεσής τους κατά των κινημάτων αντίστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
  • Σοβαρές ιστορικές ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία - συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - πήρε μέρος στη συνάντηση αυτή και υπέγραψε τα ντοκουμέντα της, προετοιμάζοντας έτσι το νέο κύκλο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΕΛ.  3

Με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ανοίγουμε πλατύ διάλογο μέσα στο λαό

Το ΚΚΕ ακόμα πιο συστηματικά ανοίγει διάλογο και συζήτηση για την κεντρική πολιτική του πρόταση, η οποία είναι μια πρόταση πάλης γύρω από τα άμεσα προβλήματα, είναι πρόταση συμμαχίας, είναι, τελικά, πρόταση εξουσίας

Μετά τις εκλογές, όπου εκδηλώθηκαν και μέσω της ψήφου θετικές διεργασίες αποκόλλησης από τη λογική των μονοδρόμων στη συνείδηση του λαού, βαθύτερες και ευρύτερες από όσο έδειξε η ψήφος, υπάρχει ένας εντατικός προβληματισμός και ανιχνεύονται σχέδια, ώστε το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής των μονοκομματικών κυβερνήσεων να περάσει στη μορφή του διπολισμού. Με συμμαχικές κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική, καθώς οι εταίροι αυτών των κυβερνήσεων είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την πολιτική της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

Καμία αυταπάτη. Ο λαός πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρωπαϊκή και την ελληνική πείρα που υπάρχει, ώστε να μην υπάρξει ούτε μια μέρα στάση αναμονής - όταν έρθουν αυτές οι προϋποθέσεις - αντίθετα, να είναι σε θέση να στριμώξει οποιαδήποτε συμμαχική κυβέρνηση, να την αντιπαλέψει, να ματαιώσει τα χειρότερα που θα έρθουν. Το ΚΚΕ είναι βαθιά μέσα σε όλα τα καθημερινά προβλήματα, σε όλες τις εξελίξεις, ταυτόχρονα, όμως, παλεύει για να δημιουργεί προϋποθέσεις για την προοπτική, για το αύριο.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Να απορρίψουν όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι

Την ανάγκη του πανεργατικού ξεσηκωμού, με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 του Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ, σε ευθεία σύγκρουση με την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, επιβεβαίωσε και η χτεσινή, τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, όπου διεξάγεται ο «διάλογος» της απάτης. Ο υπουργός Απασχόλησης εξήγγειλε μια ολομέτωπη επίθεση στη μητρότητα, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στις αναπηρικές συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Οι θέσεις της κυβέρνησης συνιστούν σκληρή αντεργατική επίθεση. Αποτελούν εφαρμογή του "νόμου Ρέππα", με προσθήκες προς το χειρότερο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης. Μαζικά βγήκαν χτες στους δρόμους οι συνταξιούχοι και προχτές οι εργαζόμενοι στον Τύπο και οι μισθωτοί τεχνικοί.


ΣΕΛ.  16  -  18


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ζήτησε ενίσχυση της αντισεισμικής, της αντιπλημμυρικής θωράκισης και της προστασίας των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος.


ΣΕΛ.  13
90 χρόνια Οχτωβριανής Επανάστασης

Τα διδάγματα του Οχτώβρη, τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τονίστηκαν σε εκδηλώσεις στην Αρτα, στην Καβάλα, στη Νίκαια.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ
Σε συνθήκες εκμετάλλευσης και χωρίς δικαιώματα η μαθητεία

Στο ζήτημα της άγριας εκμετάλλευσης που ζουν χιλιάδες σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προχτές το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  22
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σχέδιο πραξικοπήματος

Αποκαλυπτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα προς τη CIA για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσάβες.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ