Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Ευθυγράμμιση με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές

Τη στάση αυτή κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας με παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ευθυγραμμίζεται, για μία ακόμη φορά, με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ωμής επέμβασης των ΗΠΑ ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, σχετικά με την τοποθέτηση της ΕΕ απέναντι στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στις 30 του Οκτώβρη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Ο Γ. Τούσσας, καταλήγει: «Το Συμβούλιο συμφωνεί με την παγκόσμια απαίτηση για την άρση του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα; Καταδικάζει το Συμβούλιο την επανειλημμένη επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κούβας;».

Απάντηση συνενοχής

Στην απάντησή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλύπτει τους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «το ζήτημα εμπίπτει κυρίως στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας». Λες και είναι ποτέ δυνατό οι σχεδιασμοί και οι θρασύτατες εξαγγελίες ωμών επεμβάσεων στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας με στόχο την ανατροπή του κοινωνικο-οικονομικού της συστήματος να αποτελούν διμερές ζήτημα!!!

Η υποκριτική τοποθέτηση του Συμβουλίου ότι «η ΕΕ ψήφισε υπέρ της Απόφασης αριθ. 61 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την ανάγκη να τεθεί τέρμα στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει στην Κούβα» δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η ΕΕ όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ, αλλά και αναπτύσσει τη δική της επιθετική πολιτική για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της ΕΕ είναι το σημείο της απάντησης που σημειώνει ότι: «τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την πολιτική της ΕΕ έναντι της Κούβας, της 18 Ιούνη 2007 δηλώνουν ότι "η ΕΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών της Κούβας να αποφασίζουν αυτόνομα για το μέλλον τους και είναι πάντα πρόθυμη να συμβάλει θετικά για τη μελλοντική ανάπτυξη όλων των τομέων της κοινωνίας της Κούβας, ιδίως με τα μέσα αναπτυξιακής συνεργασίας"».

Χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία, με αυτή του Τζ. Μπους, περί του δικαιώματος δήθεν του κουβανικού λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, αποδεικνύει τον ωμό κυνισμό της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της. Ο κουβανικός λαός αποφασίζει ελεύθερα, το έκανε με την Επανάστασή του και την υπερασπίζεται ηρωικά κόντρα στον ανελέητο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ