Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Νέα αύξηση στους φόρους

Νέα αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατά 8%, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, βάζοντας όλο και πιο βαθιά το «μακρύ της χέρι» στην τσέπη των Τρικαλινών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2003 και το 2008 η συνολική αύξηση που επιβλήθηκε σ' αυτά τα τέλη ξεπερνάει το 70%!

Κι αυτή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής - επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» - κινείται στη «λογική» της ανταποδοτικότητας και της γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και συνεχίζει: Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά στρώματα δέχονται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, δημοτικές αρχές σαν αυτή του Μ. Ταμήλου, επιβεβαιώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μηχανισμού υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών.

Η ΔΑΣ δηλώνει πως δεν αποδέχεται τις νέες αυξήσεις και προτείνει: Διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων και αύξηση της επιχορήγησης από το κράτος. Πάγωμα των τελών το 2008 και σταδιακή μείωση στα επόμενα χρόνια. Διαχωρισμός του δήμου σε ζώνες, ανάλογα με κοινωνικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ