Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Τροχοπέδη στους αγώνες η έκπτωτη πλειοψηφία

Ανακοίνωση της παράταξης για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που πουλάει και νοικιάζει τους εργαζόμενους στο Τμήμα Τροχαίου Υλικού

Την επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της συνέχισης της λειτουργίας του ναυπηγείου, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αφορμή αποτέλεσε ο ισχυρισμός της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας του Ναυπηγείου ότι πούλησε το Τμήμα του Τροχαίου Υλικού μαζί με τους εργαζόμενους και τώρα θέλει να τους επαναφέρει σαν δανειζόμενους, υπογράφοντας ατομική σύμβαση εργασίας για τον καθένα ξεχωριστά.

Οι δύο εταιρείες, του Τροχαίου Υλικού (ΕΤΥΕ) και των Ναυπηγείων (ΕΝΑΕ), έχουν κοινή έδρα, κοινό λογιστήριο, κοινό γραφείο προσωπικού, και εκπροσώπους που τη μία φορά εκπροσωπούν την ΕΤΥΕ και την άλλη την ΕΝΑΕ! «Κατά τ' άλλα είναι δύο ξεχωριστές εταιρείες με ξεχωριστούς εργαζόμενους», σημειώνει η Εργοστασιακή Επιτροπή! Ερωτηματικά, επίσης, προκαλεί η άρνηση της ΕΤΥΕ να δώσει στους εργαζόμενους τη σύμβαση αγοράς.

Οι 150 εργαζόμενοι στο Τμήμα Τροχαίου Υλικού, με τις υπογραφές τους ζητάνε τη σύμβαση. Η Εργοστασιακή Επιτροπή ζητά να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι στο προσωπικό του ναυπηγείου όπου ανήκουν και επισημαίνει πως η μοναδική σύμβαση που αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι των τρένων είναι αυτή που υπέγραψαν όταν προσλήφθηκαν στο ναυπηγείο. Για την Εργοστασιακή Επιτροπή ήταν, είναι και θα παραμείνουν εργαζόμενοι των Ελληνικών Ναυπηγείων. «Δεν έχουν καμία ευθύνη και δε θα πληρώσουν για τις παρανομίες της εργοδοσίας που τεμαχίζει και διαλύει το ναυπηγείο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στις συνέπειες από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκε από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο σωματείο, η Εργοστασιακή Επιτροπή σημειώνει: «Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόμαστε το σωματείο αγωνιστικό, ταξικό που να υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας και να οργανώνει την πάλη για να αποκρούει αποτελεσματικά τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Η έκπτωτη, όμως, πλειοψηφία συνεχίζει να ψάχνει τρόπους, να αποκλείσει τους εργαζόμενους των τρένων, καθυστερώντας τις εκλογές. Είναι, για άλλη μια φορά, υπόλογη στους εργαζόμενους, που σήμερα στερούνται ένα βασικό εργαλείο, το σωματείο, για την αντιμετώπιση της νέας, χειρότερης κατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ