Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9937

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κλιμακώνει τη δράση του για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη, με αιχμή της πάλης το Ασφαλιστικό, τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Το πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα, η επιμονή στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, προκειμένου να συνειδητοποιείται η ανάγκη οργάνωσης της πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, η εκλαΐκευση των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η επιμονή στην πηγή των προβλημάτων, στο καθεστώς δηλαδή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, η ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της συναίνεσης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, μπαίνουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην ημερήσια διάταξη της δράσης των ταξικών συνδικάτων, μπροστά στην πανεργατική απεργία, στις 12 Δεκέμβρη, και την αναγκαία κλιμάκωση για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα άλλα μέτωπα πάλης.

Στη χτεσινή μαζική συνδικαλιστική σύσκεψη, αποφασίστηκαν συγκεκριμένα άμεσα μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτήν της Αθήνας, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Σήμερα, ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση της αντιασφαλιστικής τροπολογίας για την «Αλφα Μπανκ», την απόσυρση της οποίας ζήτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10   -   11

Eurokinissi

Eurokinissi

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές

Επερώτηση με θέμα «Η πολιτική της κυβέρνησης για τις συνέπειες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού» κατέθεσε, χτες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών. Το ΚΚΕ ζητά την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων στο 100% των ζημιών και ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των περιοχών με στόχο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Στις φωτογραφίες οι καταστροφές και το αποτέλεσμα των πυρκαγιών.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΕΒΡΟΣ
Παραμένει η κατάσταση συναγερμού

Τα έργα δε γίνονται και οι κάτοικοι, ανήμποροι, κάθε χρόνο βλέπουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τις σοδειές και τα ζώα τους να «πνίγονται».


ΣΕΛ.  16
ΠΑΤΡΑ
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στην εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ
Αιφνίδιος θάνατος 12 αθλουμένων

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Αθλητιατρικής Εταιρείας, δώδεκα αθλούμενοι και αθλητές βρήκαν το θάνατο κατά τους έξι τελευταίους μήνες.


ΣΕΛ.  31
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέες πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργανώνουν την Τετάρτη 28 του Νοέμβρη οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ