Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τη λύση θα δώσει η ... ελεύθερη αγορά

Αποκαλυπτικός ο αρμόδιος υπουργός, στη χτεσινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ

Στην ...ελεύθερη αγορά επαφίενται οι ελπίδες των εργαζομένων των Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, σύμφωνα με όσα απάντησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, ο οποίος απαίτησε το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας της. Οπως είπε ο υπουργός, «στη χώρα μας λειτουργούμε, επιχειρούμε και εργαζόμαστε σε μια ελεύθερη οικονομία», όπου «το κράτος έχει ρόλο να είναι εγγυητής της εύρυθμης και μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης λειτουργίας της αγοράς», άρα «το κράτος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας». Πρόσθεσε πως η ΒΦΛ «είναι μια ιδιωτική εταιρεία» και το κράτος θα επιχειρήσει να παίξει «έναν κοινωνικό ρόλο».

«Εσείς, ως κυβέρνηση, είστε υπεύθυνοι για το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει στο εργοστάσιο αυτό, που είναι το τελευταίο που παράγει το απαραίτητο για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία μας προϊόν», τόνισε στην απάντησή του ο Γ. Ζιώγας, θυμίζοντας πως «τα υπόλοιπα τρία, τα τελευταία χρόνια, έχουν κλείσει λόγω της πολιτικής της δικής σας κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ». Συνέχισε, τονίζοντας πως «με τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους οι εργαζόμενοι κατάφεραν το τελευταίο αυτό 4μηνο να καταστήσουν κερδοφόρα την επιχείρηση. Γιατί, λοιπόν, δεν κάνετε το αυτονόητο να στηρίξετε αποτελεσματικά την παραγωγή;».

Δίνοντας την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα, ο Γ. Ζιώγας είπε πως «αντί για λύση εμπλέκεται ο κ. Λάτσης μέσω των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ και στρώνει το χαλί σε Αραβες μεγιστάνες που έχουν στόχο το λιμάνι». Ο Γ. Ζιώγας ξεκαθάρισε πως «εμείς θα στηρίξουμε την πάλη που κάνουν οι εργαζόμενοι για να μην αλλάξει το προϊόν, η παραγωγή του εργοστασίου και να μην περάσει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ώστε να χαθούν μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ