Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να προταχθεί η πολιτική των «στεγνών» προγραμμάτων

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη συζήτηση για την έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά

Τη μετεξέλιξη του ΟΚΑΝΑ σε Εθνικό Κέντρο Απεξάρτησης και την ενσωμάτωση των μονάδων υποκατάστατων σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ (κάτι που, κατά τον υπουργό, θα βάλει τέλος «στις λύσεις ντροπής» και θα δημιουργήσει μονάδες υποκατάστατων σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας) ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει συνδυασμός των προγραμμάτων μεθαδόνης με τα «στεγνά» προγράμματα και θα εφαρμοστούν «ποιοτικοί όροι στη χορήγηση μεθαδόνης με αρχή και τέλος στο θεραπευτικό κύκλο».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προγράμματα υποκατάστασης και τόνισε πως η πείρα έχει δείξει ότι όσοι άρχισαν να παίρνουν μεθαδόνη, συνεχίζουν να την παίρνουν και δεν έχουν απομακρυνθεί από την εξάρτηση. «Εμείς, είπε, ήμασταν αντίθετοι με αυτό. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σήμερα, γιατί επιδεινώνεται η κατάσταση».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόθεση να περάσουν οι μονάδες υποκατάστατων στο ΕΣΥ, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτήν τη λογική. Εμείς δε θεωρούμε ότι είναι αρρώστια για να ενταχθούν οι τοξικομανείς στο ΕΣΥ, αλλά νομίζουμε ότι χρειάζεται συνολικός προγραμματισμός σε βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη βάση, να παρακολουθούνται συστηματικά οι εξελίξεις και βεβαίως τα όποια υποβοηθητικά μέτρα που παίρνονται να είναι συμπληρωματικά».

Για μια ακόμα φορά εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στην αποποινικοποίηση της χρήσης και είπε ότι το ΚΚΕ «είναι αντίθετο τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος», ενώ ζήτησε να προταχθεί η πολιτική των «στεγνών» προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ