Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Διήμερο κινητοποιήσεων

Σε στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. κατεβαίνουν τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, στις 27 και 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, που αρνούνται να υπογράψουν οι μεγαλοκατασκευαστές και η κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της υφυπουργού Εργασίας Σ. Καλαντζάκου να μην υπογράφει (εδώ και 1,5 μήνα) την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας για την κήρυξη της συλλογικής σύμβασης εργασίας του σωματείου ως υποχρεωτική. «Αιτία γι' αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια - τονίζει - αποτελεί η επέκταση ισχύος της σύμβασης και για τους μισθωτούς τεχνικούς που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΤΕΑΤ (μεγαλοκατασκευαστές) κατά του σωματείου και των εργαζόμενων, για τη μη εφαρμογή της σύμβασης εργασίας».

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, την πρώτη μέρα θα γίνει συμβολική κατάληψη του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τη δεύτερη μέρα θα γίνει συγκέντρωση στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η προσφυγή των μεγαλοκατασκευαστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ