Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΑΜΕΙΩΝ
Αντιδράσεις και «διάλογος»

Την προθυμία του για «διάλογο αναφορικά με την αναγκαία μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό» δηλώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης και την αποκάλυψη των σχεδίων να ενταχθούν οι γιατροί στο υπό ίδρυση «Ταμείο Επιστημόνων», με πετσοκομμένες συντάξεις και παροχές.

Στο σημερινό Ταμείο Συντάξεων Αυτασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι. Μόνο η εισφοροδιαφυγή των επιχειρηματιών Υγείας προς το Ταμείο υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης για τους νέους ασφαλισμένους από 1/1/1993 οι κυβερνήσεις του δικομματισμού θα έπρεπε να αποδώσουν 110.432.707 ευρώ στον κλάδο σύνταξης και για τον κλάδο ασθενείας 37.653.504 ευρώ. Το κράτος απέδωσε στο ΤΣΑΥ μόλις 895.528 ευρώ που αποτελούν ένα μόνο μέρος των απαιτήσεων του Ταμείου για το 1993 και 2000.

Την αντίθεσή τους στην ενοποίηση εκφράζουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν σήμερα κυλιόμενη στάση εργασίας (9 π.μ.-1 μ.μ. και 4-8 μ.μ.) για το Ασφαλιστικό. Στις 9.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του ΕΚΑΒ και πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Μεσογείων.

Αντίθετη με τα σχέδια της κυβέρνησης για την «ενοποίηση» Ταμείων και την υπαγωγή και του ΤΣΜΕΔΕ στο νέο Ταμείο των «Επιστημόνων», δηλώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ενώ οι δημοσιογράφοι, που επίσης εντάσσονται στο νέο Ταμείο, έχουν ήδη αποφασίσει απεργία για τις 27 Νοέμβρη και 12 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ