Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Εκθεση του «Διεθνούς Ιδρύματος για τα Δικαιώματα Ψυχικά Ασθενών» με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει «συστηματική κακοποίηση» ψυχικά ασθενών παιδιών που νοσηλεύονται σε ιδρύματα και ψυχιατρικά νοσοκομεία της Σερβίας. Σέρβοι αρμόδιοι υπουργοί αντέταξαν ανεπίλυτα προβλήματα που πηγάζουν απ' τους πολέμους που διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Εκατοντάδες μαθητές γυμνασίων της πρωτεύουσας του Τσαντ διαδήλωσαν χτες έξω απ' την πρεσβεία της Γαλλίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόπειρα γαλλικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να απαγάγει 103 παιδιά και να τα μεταφέρει στη Γαλλία.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τη Βόρεια Χιλή, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να υπάρξουν καταστροφές στην πόλη Αντοφαγκάστα και στην Τοκοπίγια. Το βάθος του ήταν 60 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός και στο Περού και τη Βολιβία.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η Νιγηρία ανακοίνωσε χτες ότι είναι έτοιμη να στείλει 700 στρατιώτες στη Σομαλία στο πλαίσιο «ειρηνευτικής» αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης. Ωστόσο, νωρίτερα ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει «επισφαλή» την εκεί ανάπτυξη μίας διεθνούς δύναμης λόγω της ραγδαίας αύξησης των συγκρούσεων μεταξύ αντικατοχικών και αιθιοπικών κατοχικών δυνάμεων.

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη Γεωργία θα αρθεί αύριο Παρασκευή 16 Νοέμβρη, όπως ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίνο Μπουρτζανάτζε, μια βδομάδα μετά την επιβολή της από τον πρόεδρο της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ