Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
Κέρδος μόνο για το κεφάλαιο

Στο Πανθεσσαλικό θα γίνει ο στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες του κέρδους για το κεφάλαιο

Eurokinissi

Στο Πανθεσσαλικό θα γίνει ο στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες του κέρδους για το κεφάλαιο
Σχετικά με την ανάθεση της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα θα πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ένα ζήτημα. Ο θεσμός των Μεσογειακών Αγώνων ουδέποτε παρουσίασε κανένα ιδιαίτερο αθλητικό ενδιαφέρον, για αυτό και πέρναγαν πάντα απαρατήρητοι, αφήνοντας αδιάφορη την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Αρα δημιουργεί απορίες η πρεμούρα του αθλητικού κατεστημένου της χώρα μας σε συνεργασία με την αθλητική ηγεσία και το μεγάλο κεφάλαιο για ανάληψη των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ενώ είμαστε μια χώρα που υστερούμε εντελώς αθλητικής Παιδείας, αφού δεν υπάρχει αθλητισμός στο σχολείο, έχουμε κατά καιρούς αναλάβει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 της Αθήνας. Και το ερώτημα; Ποιο το κέρδος μας μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του αθλητισμού σε βάθος; Σαν χώρα έχουμε εισπράξει κάτι τέτοιο; Δημιουργήθηκαν για τα παιδιά καλύτερες συνθήκες άθλησης; (υλικοτεχνική υποδομή ιατρική περίθαλψη) μπήκε ο αθλητισμός στα σχολεία μας; Υπάρχουν συνθήκες για μαζικό λαϊκό αθλητισμό; Οχι βέβαια. Αντιθέτως, ο αθλητισμός σήμερα είναι εμπόρευμα έχει πλήρως, δυστυχώς, περάσει στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος.

Η νεολαία μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι πρόσφατο. Πρέπει όλοι μας να το έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι σκοπός, στόχος αυτών που επιδιώκουν την ανάληψη τέτοιων αγώνων δεν είναι η άνοδος του αθλητισμού, αλλά τα προσωπικά και κομματικά οφέλη που θα αποκομίσουν, π.χ. οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι για την άνοδο του μπάσκετ στη χώρα μας; Αλλά και ο κ. Κόκκαλης μήπως ενδιαφέρεται για την άνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Η αρπαγή του σταδίου «Καραϊσκάκη» και η ένταξή του στα συμφέροντα του Ολυμπιακού αυτό το σκοπό δεν έχει; Αλλά και η συμπαιγνία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Παναθηναϊκού για την αρπαγή 300 στρεμμάτων στον Ελαιώνα αυτό το σκοπό δεν έχει;

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη λογική διεκδικήσαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Διεκδικούμε τον τίτλο της χώρας με τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις, τη στιγμή κατά την οποία τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία έχουν 2 ώρες μάθημα γυμναστικής τη βδομάδα, το οποίο μάλιστα -όπως στον Δήμο Αθήνας- πολλές φορές δεν γίνεται λόγω έλλειψης χώρων, και μια ώρα γυμναστικής στο Γυμνάσιο - Λύκειο, η οποία επίσης σε πολλά σχολεία δε γίνεται πάλι λόγω έλλειψης χώρων.

Ακόμα και στην περίπτωση που θα γίνουν κάποια έργα, αυτά θα τα πληρώσει ο λαός, ενώ οι αετονύχηδες θα τα οικονομήσουν και οι όποιες αθλητικές εγκαταστάσεις θα δοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για εκμετάλλευση, όπως δείχνει και το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και εδώ είναι που πρέπει το εργατικό κίνημα της Θεσσαλίας να δράσει δυναμικά για να αποτρέψει τα καινούρια βάρη που έρχονται για το λαό.


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ