Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Να αναπλαστεί άμεσα το κολυμβητήριο της Αγυιάς

Επιστολή του δημάρχου Κ. Πελετίδη στον πρωθυπουργό

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε χτες ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με την οποία ζητά να πάρει μέτρα η κυβέρνηση ώστε να αναπλαστεί το κολυμβητήριο της Αγυιάς, για τη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων αλλά και για να έχουν οι νεολαία και οι εργαζόμενοι της Πάτρας το χώρο για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών στην άθληση, και όχι να διεξαχθεί η διοργάνωση με εγκαταστάσεις «μίας χρήσης».

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Κ. Πελετίδης αναφέρει:

«Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στην πόλη μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, έχοντας την πεποίθηση ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και ότι θα δημιουργηθεί στην πόλη μας η υποδομή που θα μπορεί και στη συνέχεια να φιλοξενεί αγώνες παράκτιους, και φυσικά να αθλούνται σε αυτούς τους χώρους η νεολαία και οι εργαζόμενοί της. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν χώρος εαρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, στον οποίο υστερεί η πόλη μας.

Ο χώρος που είχε επιλεγεί ήταν αυτός του κατεστραμμένου πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων θα είχε αναπλαστεί.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε ότι η ανάπλαση και οι εγκαταστάσεις θα γίνονταν εκ των υστέρων, και φυσικά περιμένουμε αυτό να υλοποιηθεί από τη δική σας κυβέρνηση.

Σήμερα έχουν φτιαχτεί υποδομές για τη διοργάνωση των Αγώνων σε άλλους χώρους του δήμου μας.

Θεωρούμε προσβλητικό, τόσο για τη χώρα όσο και για την πόλη μας, να γίνουν Αγώνες που κοστίζουν μερικά εκατομμύρια, μίας χρήσεως.

Με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, την επόμενη μέρα, αποσυναρμολογούνται οι εγκαταστάσεις και φεύγουν γιατί είναι ενοικιαζόμενες.

Αυτό που θα μείνει είναι η άμμος!».

Και καταλήγει ο Κ. Πελετίδης: «Παρά το γεγονός ότι γι' αυτή την εξέλιξη δεν έχει ευθύνη η δική σας κυβέρνηση, εκτιμούμε ότι μπορείτε έστω και τώρα να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μείνει στην πόλη μας, στο Νότιο Πάρκο, η κεντρική αθλητική εγκατάσταση, και να τη διαχειρίζεται ο δήμος ή το υπουργείο Αθλητισμού.

Θα είναι λυπηρό να έχουμε εγκαταστάσεις μίας χρήσεως».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org