Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΑΤΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Να αντισταθούμε στο Μεσαίωνα που σχεδιάζουν

Στο νοσοκομείο «Αττικό» και στην επιχείρηση «Φειδάς» στο Μενίδι, βρέθηκαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος και Δήμος Κουμπούρης

Από τις χτεσινές περιοδείες στη «Φειδάς» και το «Αττικό»
Από τις χτεσινές περιοδείες στη «Φειδάς» και το «Αττικό»
«Αμα δεν κλάψει το παιδί, ούτε η μάνα του δεν του δίνει να φάει. Αν δεν αντισταθούμε, αν δε φωνάξουμε, αν δεν παλέψουμε ενάντια στον ασφαλιστικό Μεσαίωνα που προωθείται, τίποτα δε θα αλλάξει. Θα πηγαίνουμε προς τα πίσω συνέχεια. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, σε 15 χρόνια, τι κατάσταση θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η καμπάνα χτυπάει για όλους. Ολοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, συζητώντας χτες με εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικό» στο Χαϊδάρι, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης του ΚΚΕ για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τους κάλεσε να παλέψουν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με πρώτο αγωνιστικό σταθμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτησή τους, «άνοιγαν» αμέσως τη συζήτηση για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται. «Απ' το 1950 λεηλατούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις εισφορές των εργαζομένων. Τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι είναι πρόοδος η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων. Αυτό είναι Μεσαίωνας», τόνισε ο Γ. Μαυρίκος και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο». «Είναι σαν να προτάσσουμε τα χέρια μας για να μας περάσουν χειροπέδες. Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να συνδιαμορφώσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και η ΕΕ. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε», επισήμανε, ενώ συζήτησε με τους εργαζόμενους και τα ιδιαίτερα προβλήματα του νοσοκομείου (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 18).


«Δίκιο που δεν το παλεύουμε δεν μπορεί να κερδηθεί», τόνισε και ο Δήμος Κουμπούρης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες την ώρα του διαλείμματος στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην επιχείρηση υποδημάτων ΦΕΙΔΑΣ στο Μενίδι. Ο Δήμος Κουμπούρης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «το πρόβλημα με το Ασφαλιστικό είναι ότι θέλουν να κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις, περικόπτοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γι' αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία, συμπληρώνοντας ο ένας τους αντιασφαλιστικούς νόμους του άλλου».

«Εχετε βγάλει συμπεράσματα. Ξέρετε ότι και οι δύο κυβερνήσεις απεργάζονται συνεχώς αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό, αν δε φωνάξουμε, αν δεν απαιτήσουμε, αν δεν αλλάξουμε τους συσχετισμούς, η θέση των εργαζομένων θα χειροτερεύει», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ