Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με πείσμα ξανά στους δρόμους

Σήμερα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, με πείσμα και αποφασιστικότητα για το δίκιο τους και με ξεκάθαρο το μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική τους ευθύνονται για τις άθλιες συντάξεις και τις απαράδεκτες ασφαλιστικές παροχές, οι συνταξιούχοι βγαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους της Αθήνας.

Με απόφαση των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΣΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των συνταξιούχων είναι στις 10.30 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν κατά την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου οι Ομοσπονδίες τους: Το 2007 οι 628.194 (ποσοστό 71%) από τους 884.136 συνταξιούχους του ΙΚΑ καλούνται να ζήσουν με συντάξεις μέχρι 600 ευρώ το μήνα, ενώ συνολικά το 70% των συνταξιούχων όλων των Ταμείων παίρνουν συντάξεις από 350 μέχρι 600 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Πάταξη της ακρίβειας - κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα είδη πρώτης ανάγκης, κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.120 ευρώ, αφορολόγητο ποσό 16.000 ευρώ, δωρεάν φάρμακα, επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ, να αποδώσουν το κράτος και η εργοδοσία όλα τα κλεμμένα από τα Ταμεία αναδρομικά από το 1950, για τον ΟΑΕΕ να αποδοθούν τα οφειλόμενα 730 εκατ. ευρώ και να μη γίνει πράξη το ΠΔ 258/2005.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ