Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9919

Αγώνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΩΝ από λαό και νεολαία

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να απορρίψουν την εγκύκλιο χωρίς συζήτηση, να απαντήσουν δυναμώνοντας την πάλη για τα δικαιώματά τους, διεκδικώντας την κατάργηση των «χαφιεδοκαμερών» και την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από τις δραστηριότητες του λαϊκού κινήματος

Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τη χρήση από την Αστυνομία των «χαφιεδοκαμερών», τις οποίες χαρακτηρίζει «βουβούς μάρτυρες» που «υποκαθιστούν απλώς τους μάρτυρες αστυνομικούς» στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων του κινήματος και τη χρήση τους ως μέσο ποινικοποίησης διαδηλωτών, δίνεται στη δημοσιότητα τη στιγμή που έχουν φουντώσει οι καταλήψεις των σχολείων. Αυτό συνιστά τρομοκρατική ενέργεια.

Η εγκύκλιος αναγορεύει σε εχθρό το λαό εφόσον στην ουσία χαρακτηρίζει ως εγκληματική και έκνομη δράση κάθε αγωνιστική δραστηριότητα των εργαζομένων και της νεολαίας και αναδείχνει τον πρώτο υπεύθυνο, την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι θέσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποτελούν εφαρμογή και κλιμάκωση των «τρομονόμων» και των αποφάσεων της ΕΕ που στρέφονται κατά των λαϊκών κινημάτων. Αποκαλύπτουν πόσο μεγάλη είναι η υποκρισία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζονται ότι τοποθέτησαν τις κάμερες στους δρόμους για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και όχι για την παρακολούθηση διαδηλωτών.


ΣΕΛ.  7

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Συγκεντρώσεις σήμερα σε πολλές πόλεις

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια η συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι μαθητές. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι γονείς, που οργανώνουν τη δράση τους και στηρίζουν ενεργά τον αγώνα των παιδιών τους. Στον «κοινωνικό αυτοματισμό» καταφεύγει η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  11


ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ενοχοι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

Η ΕΔΕ που διέταξε η κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις νέων βασανισμών και οι «φιλάνθρωπες» δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου δεν μπορούν να κρύψουν την ενοχή των κομμάτων που εκπροσωπούν.


ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πρόκληση και εμπαιγμός από την κυβέρνηση

Πρόκληση και εμπαιγμός για το συνταξιουχικό κίνημα της χώρας, οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης


ΣΕΛ.  16
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Διακήρυξη αλληλεγγύης στους Ούγγρους κομμουνιστές

Πενήντα δύο κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα υπογράφουν διακήρυξη καταδίκης των διώξεων ενάντια στους Ούγγρους κομμουνιστές. Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ