Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικά στους δρόμους

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική διαδήλωση έκαναν φοιτητικοί σύλλογοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δίνοντας το αγωνιστικό τους στίγμα με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά. Μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά», «Πτυχία για δουλιά, πτυχία με αξία, κι όχι διαβατήρια για την ανεργία», «Τέρμα πια στις καταρτίσεις, δεν είμαστε εργαλεία για τις επιχειρήσεις» ήταν τα συνθήματα που έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η διαδήλωση από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Με μπροστάρη το πανό «Να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ. Οχι στο νόμο - πλαίσιο. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Διεκδικούμε πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα» οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Χημικού, Μουσικού, Παιδαγωγικού, Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων μετά από γύρο γενικών συνελεύσεων που προηγήθηκε οργανώνουν την πάλη τους, βγαίνουν στους δρόμους για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται εναντίον τους. Μαζί τους ο σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων Φυσικού, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και καθηγητές του σχολείου.

Μαχητικές κινητοποιήσεις έγιναν στην Αλεξανδρούπολη με δυναμική συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Δυναμικές πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Κομοτηνή και Ξάνθη και μαχητική συγκέντρωση στις Σέρρες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org