Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

Σύσκεψη την Κυριακή, 21 Οκτώβρη, στον Τύρναβο, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων

Σε σύσκεψη καλεί όλους τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του Νομού Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Επαρχίας Ελασσόνας, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές συνέχισης του αγώνα, που ξεκίνησε με την πετυχημένη κτηνοτροφική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και για το συντονισμό της πάλης με άλλες περιοχές, καθώς και για τον καθορισμό του πλαισίου των αιτημάτων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Οκτώβρη, στις 9 μ.μ., στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου και θα μετέχει σ' αυτή και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή επισημαίνει ότι το συλλαλητήριο στην Ελασσόνα αποτελεί μια νέα αρχή στην αγωνιστική διεκδίκηση λύσης στα προβλήματα των κτηνοτρόφων και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα με σωστό διεκδικητικό πλαίσιο και με κάθε μορφή πάλης. Ταυτόχρονα, αποκάλυψε πως η πλειοψηφία των διοικούντων την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Λάρισας, με την τακτική της, ενεργεί ως «κυβερνητική αντιπροσωπεία», που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πηγαινοέρχεται στα γραφεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και να επεξεργάζονται, από κοινού, σχέδια για το πώς θα «βάλουν στον ύπνο» τους κτηνοτρόφους, ώστε να περάσει η πολιτική τους, λες και δε συμβαίνει τίποτα.

Η Συντονιστική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι αγρότες της Ελασσόνας έθεσαν ως πλαίσιο διεκδίκησης τα παρακάτω:

  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή παρέμβασης στο πρόβειο γάλα 1,15 ευρώ το κιλό και αντίστοιχη στο γίδινο.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές.
  • Εγγυημένη κατώτερη τιμή παρέμβασης στο αιγοπρόβειο κρέας στο ύψος που να διασφαλίζει ένα ικανοποιητικό εισόδημα των κτηνοτρόφων και να προστατεύονται οι ίδιοι και οι καταναλωτές από τα εισαγόμενα και ειδικά από τα εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας.
  • Κατασκευή σταυλικών εγκαταστάσεων, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
  • Ενισχυμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες δίπλα στον κτηνοτρόφο με φτηνά και καλά φάρμακα.
  • Δημιουργία μεγάλου κρατικοσυνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος στη Θεσσαλία, που θα προστατεύει τους μικρούς κτηνοτρόφους και καταναλωτές από τα καρτέλ και τις πολυεθνικές.
  • Απόκρουση της αντικτηνοτροφικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ, που ξεκληρίζει τους μικρούς και ενισχύει τους μεγάλους, στην κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπή της και για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στον κτηνοτροφικό τομέα, κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ και των πολυεθνικών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ