Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές

Ερώτηση στη Βουλή έξι βουλευτών του Κόμματος με αφορμή τα τεράστια προβλήματα στην κτηνοτροφία

Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές μέχρι να αποκατασταθούν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα ζήτησε το ΚΚΕ με παρέμβασή του στη Βουλή. Σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Αχ. Κανταρτζής, Στ. Σκοπελίτης, Ν. Μωραΐτης, Ν. Γκατζής, Δ. Κουμπούρης και Κ. Αλυσανδράκης τονίζονται τα εξής:

«Με κατάρρευση απειλούνται όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, με δραματικές συνέπειες στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, στη διατροφική εξάρτηση του λαού μας και στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Αφορμή για την εκτίναξη των τιμών των ζωοτροφών αποτελούν οι άσχημες καιρικές συνθήκες σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Οι αιτίες όμως εντοπίζονται στους κανονισμούς των δημητριακών της νέας ΚΑΠ, οι οποίοι με τον εκφυλισμό του μηχανισμού και της τιμής παρέμβασης, με την υποχρεωτική αγρανάπαυση κ.ά. μείωσαν δραματικά τα αποθέματα και την παραγωγή δημητριακών με αποτέλεσμα ασήμαντες καιρικές εκτροπές να προκαλούν δυσανάλογα οικονομικά διατροφικά και κοινωνικά προβλήματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση της ΝΔ είναι τεράστιες επειδή δεν παίρνει κανένα μέτρο, αλλά εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο τους κανονισμούς των δημητριακών που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις υποσχέσεις της ότι θα τους επαναδιαπραγματευότανε».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • Τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να αποτρέψει τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και την κατάρρευση της κτηνοτροφίας. Θα επιδοτήσει τις ζωοτροφές μέχρι να αποκατασταθούν οι τιμές;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ