Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Παρέμβαση για τις εκλογές στους συνεταιρισμούς

Να παλέψουν για μια διαφορετική συγκρότηση και πορεία του συνεταιριστικού κινήματος, που θα βασίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες - μεγαλοεπιχειρηματίες, καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ.

«Οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δεν έχει στο στόχαστρό της τον αντισυνεταιριστικό νόμο 2810/2000 θα σημάνει νέες περιπέτειες για το συνεταιριστικό κίνημα». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥ, αναφερόμενη σε έγγραφο που έστειλε προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς η «Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης», με το οποίο ζητούσε την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέων ΔΣ και αντιπροσώπων. «Επιχειρείται έτσι να νομιμοποιηθεί με τη στήριξη και της ΠΑΣΕΓΕΣ μια εν κρυπτώ διαδικασία ανασύστασης της Ομοσπονδίας και διεκδίκησης κάποιων ψίχουλων από τα περιουσιακά της στοιχεία, με την "άδεια" της ΑΤΕ και των εκκαθαριστών (που της έχουν ήδη παραχωρήσει γραφεία και εξοπλισμό).

Η ΠΑΣΥ αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τη διάσωση της Ομοσπονδίας και εκτιμά ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη συγκρότησης ΕΑΣ. Σε καμιά όμως περίπτωση η ανάγκη αυτή δεν καλύπτεται από τις κινήσεις αυτές και μάλιστα από συνεταιριστικά στελέχη που έχουν ιστορικό πλούσιο από τη θητεία τους στην Ομοσπονδία», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ.

«Είναι στελέχη που έχουν ακέραια την ευθύνη για τη συρρίκνωση, την καταχρέωση και το κλείσιμο της Ομοσπονδίας, προστίθεται. Πολύ περισσότερο που η πρωτοβουλία αυτή κινείται στα πλαίσια της αντισυνεταιριστικής πολιτικής και του αντισυνεταιριστικού νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και με ζήλο εφαρμόζει η ΝΔ, που μετατρέπει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε ΑΕ χωρίς κανένα συνεταιριστικό χαρακτήρα.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες στις εκλογές στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς να υπερψηφίσουν τους αγωνιστές συναδέλφους τους, που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στους αγώνες, που αγωνίστηκαν να μην κλείσει η Ομοσπονδία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ