Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9904

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Μονάδες αφαλάτωσης μετατρέπουν τον Κόλπο σε «νεκρά θάλασσα»
  • Με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολυεθνική εταιρεία εγκαθιστά τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης στον κόλπο της Κοιλάδας που αναμένεται να τον μετατρέψουν σε «νεκρά θάλασσα» και να εξορίσουν τους κατοίκους.
  • Για τις σημαντικές επιπτώσεις συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, κατά την περιοδεία του στο Δήμο Κρανιδίου.

ΣΕΛ.  3

Να κάνουμε ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα

Αρχίζει τη Δευτέρα πλατύ άνοιγμα στα σχολεία όλης της χώρας

Σε πλατιά συστράτευση για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών καλεί η ΚΝΕ μέσα από την καμπάνια πολιτικής δράσης στα σχολεία με βάση την απόφαση της πλατιάς Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ για το μαθητικό κίνημα.

Μέσα από την καμπάνια η ΚΝΕ επιδιώκει να αναδείξει:

  • Την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο, για την εκπαίδευση γενικότερα, για τις πολιτικές προϋποθέσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόταση.
  • Οτι η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Χρειάζεται ένα ριζικά διαφορετικό σχολείο. Χρειάζεται και το ίδιο το μαθητικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Με πάλη μαζική και με διάρκεια, με το μαθητικό κίνημα οργανωμένο και ενωμένο, με τις μαθητικές κοινότητες ζωντανές και συντονισμένες.
  • Μέσα από την εμπειρία της οργανωμένης πάλης, μέσα από την ανάδειξη των αιτιών που γεννούν τα προβλήματα, όλο και περισσότεροι νέοι να παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν την οργανωμένη πάλη, να ενταχθούν στην ΚΝΕ.
  • Στο επίκεντρο τίθενται ζητήματα όπως: Το κόστος της εκπαίδευσης, η σχολική διαρροή και ο βίαιος προσανατολισμός των παιδιών του λαού στην κατάρτιση, η είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία, το αντιδραστικό περιεχόμενο των μαθημάτων, η λεγόμενη αποκέντρωση που οδηγεί στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ
«Καθαρό νερό για όλο το λαό»

Με κεντρικό σύνθημα «Καθαρό νερό για όλο το λαό» και στόχο όχι μόνο την ενημέρωση των κατοίκων και των εργαζομένων, αλλά κυρίως να αναδείξει την ανάγκη για το συντονισμό του αγώνα, πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για το μολυσμένο νερό του Ασωπού, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Σήμερα νέα συγκέντρωση στην Αυλίδα στις 6.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  3


ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Στο «διάλογο» της απάτης

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στο «διάλογο» της απάτης στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για το Ασφαλιστικό.


ΣΕΛ.  11
ΗΛΕΙΑ - ΑΡΚΑΔΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ
Οι πυρόπληκτοι συντονίζονται και διεκδικούν

Σειρά πρωτοβουλιών έχουν αναλάβει οι Επιτροπές Αγώνα των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου, προκειμένου να συντονίσουν και οργανώσουν τον αγώνα των κατοίκων.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ