Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9902

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Οργάνωση της πάλης τώρα πριν να είναι αργά
  • Να οργανωθεί η αντίσταση και διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, χωρίς χρονοτριβή, ενάντια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Ξεδιπλώνεται η δράση της Επιτροπής Αγώνα για τη συγκρότηση επιτροπών σε κάθε χωριό της Ηλείας. Σήμερα σύσκεψη φορέων στο Αίγιο, την Κυριακή στην Αρκαδία.

ΣΕΛ.  13

Καμιά αναμονή ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για την Ασφάλιση
  • Πρόταση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία
  • Συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη από τις ταξικές δυνάμεις
  • Επιτάχυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης ζητά η Τράπεζα της Ελλάδας
  • Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία των πανελλαδικών συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις, μετά και τη χτεσινή πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη. Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση στην Αθήνα.
  • Πρόταση για κλιμάκωση με πανεργατική απεργία στα τέλη Νοέμβρη κατέθεσαν στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.
  • Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, εισαγωγή «κεφαλαιοποιητικών συστημάτων», περιορισμό των θεωρούμενων πρόωρων συντάξεων και πλήρη εφαρμογή του νόμου Ρέππα, προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδας.
  • Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 7 στους 10 συνταξιούχους καλούνται να επιβιώσουν με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα!
  • ΚΚΕ: «Απέναντι στην ενότητα της πλουτοκρατίας, των μηχανισμών και των κομμάτων της, πρέπει να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση η λαϊκή ενότητα στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας».

ΣΕΛ.  3,    8  -  9

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στο Ζεφύρι

Το ενδεχόμενο πλημμυρών στο Ζεφύρι είναι μεγάλο. Τμήματα του ρέματος της Εσχατιάς είναι γεμάτα με σκουπίδια, μπάζα, μέχρι και... κολόνες της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι συγκρότησαν χτες Επιτροπή Αγώνα για την καλύτερη οργάνωση της δράσης τους. Περιοδεία στην περιοχή από κλιμάκιο του ΚΚΕ (φωτ.), με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Δήμο Κουμπούρη.


ΣΕΛ.  12


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΙΕΚ
Δικαίωμα η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η εξόρμηση της ΚΝΕ στα δημόσια ΙΕΚ. Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κάλεσε τους σπουδαστές να διεκδικήσουν οργανωμένα, μαχητικά το δικαίωμά τους για υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  15
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Στους δρόμους σήμερα

Σε μέρα πανελλαδικής δράσης εξελίσσεται η σημερινή για τους φοιτητές και τους σπουδαστές όλης της χώρας. Προβάλλουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου.


ΣΕΛ.  14
«ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Να ξαναζωντανέψουν οι συνεταιρισμοί

Κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους αγρότες να αναδείξουν αγωνιστικές διοικήσεις στις εκλογές των συνεταιριστικών οργανώσεων, που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  18
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο περιστατικό βίας σε βάρος Αφρικανού μετανάστη

Θύμα της πολιτικής καταστολής και διώξεων σε βάρος των οικονομικών μεταναστών έπεσε χτες το μεσημέρι άλλος ένας Αφρικανός μετανάστης.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ