Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΕΣΑΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεν παγιδεύονται οι εργαζόμενοι

Καταγγελία για τη στάση της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Την πλειοψηφία του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, καταγγέλλει με ανακοίνωση η Τοπική Επιτροπή ΕΣΑΚ Αρκαδίας, για την αναβολή, με ευθύνη του προέδρου Κ. Δούρου (ΔΑΚΕ) και του γραμματέα Μ. Τσίρμπα (ΣΥΝ), της χτεσινής προγραμματισμένης σύσκεψης συνδικάτων και συνδικαλιστών. Το πρόσχημα της αναβολής. όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, ήταν ότι «δεν μπορούσαν να έρθουν οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ διότι ήθελαν να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Αποκαλύπτεται και με αυτή την ενέργεια ότι η πλειοψηφία του ΕΚ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία είναι ενταγμένη στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης και εργοδοσίας» σημειώνει.

Αναφερόμενη η ΕΣΑΚ στις προτάσεις της κυβέρνησης, τονίζει ότι έρχονται να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς επεκτείνουν τη διευθέτηση και ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας σε ετήσια βάση. Αυξάνουν ντεφάκτο τα όρια απολύσεων, πριμοδοτούν τους εργοδότες αφού πληρώνουν από λεφτά των εργαζομένων τμήμα του μισθού των νεοεισερχόμενων στην εργασία και γενικεύουν το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση.

Καταλήγοντας σημειώνει: «Κανένας ελιγμός, καμία παρελκυστική τακτική δεν μπορεί να παγιδεύσει τους εργαζόμενους. Κανένας δεν τους εξουσιοδότησε να παζαρεύουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της αγωνιστικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ