Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σύσκεψη συντονισμού της δράσης

Στο ΕΚ Πειραιά, τη Δευτέρα 11  του Σεπτέμβρη

Για το συντονισμό της δράσης με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεων και τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του Πειραιά, διοργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, στις 6.30, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων αλλά και συνδικαλιστές να πάρουν μέρος.

Στην πρόσκληση της συντονιστικής τονίζεται ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η γενικευμένη επίθεση σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων. Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση, έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Σ' ό,τι αφορά το «διάλογο απάτης», στην πρόσκληση υπογραμμίζεται ότι: «ο ψευδεπίγραφος "κοινωνικός διάλογος" κυβέρνησης με την πλειοψηφία των διοικήσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αποκαλύπτει το μέγεθος της προδοσίας των εργατικών συμφερόντων από τις φιλοκυβερνητικές ηγεσίες».

«Καλούμε όλα τα σωματεία - καταλήγει η πρόσκληση - όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αντιπαλέψουν τη λογική της "κοινωνικής συναίνεσης", των "διαλόγων", της "απάτης", να ενωθούν σε κοινό αγώνα, σε κοινό μέτωπο πάλης, για την απόκρουση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εξουσία που θα επιβάλει μια φιλολαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ