Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντατικά στην ίδια κατεύθυνση

Η «αξιοποίηση» της (δημόσιας) τουριστικής περιουσίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη «τρέχουν» διαγωνισμοί για διάφορα «φιλέτα» από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ) σε ένα νέο γύρο εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας που έρχεται να κάνει πράξη την πολιτική της ολοκληρωτικής παράδοσης στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.

Μετά τη συνάντηση ο Α. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών και θα προχωρήσει η αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΤΑ «με στόχο τη δημιουργία συγκριτικού οικονομικού πλεονεκτήματος στο χώρο της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας». Εκανε, επίσης, σαφές ότι δε θα αλλάξει τίποτα στην πολιτική που υλοποιούνταν μέχρι τώρα στο χώρο του τουρισμού.

Προσβασιμότητα στον τουρισμό

Συνάντηση με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις τους για τη διευκόλυνση του τουρισμού των ατόμων με αναπηρία. Ζητά, επίσης, τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής στο υπουργείο που θα ασχοληθεί με το ζήτημα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και τη συμμετοχή μέλους της στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ