Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Αναμένεται τελική επίθεση

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Απομακρύνθηκαν μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση Παλαιστινίων μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων, οι οικογένειες των ισλαμιστών μαχητών της «Φάταχ αλ Ισλάμ» από τον προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ. Η εκκένωση των γυναικοπαίδων έγινε χτες νωρίς το πρωί, ενώ είχε τεθεί σε ισχύ, για λίγες ώρες, συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των μαχητών και του λιβανικού στρατού, που τις τελευταίες μέρες είχε πλέον αρχίσει να βομβαρδίζει με ελικόπτερα τις θέσεις της «Φάταχ αλ Ισλάμ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της λιβανικής Ερυθράς Ημισελήνου και του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού, που επέβλεψαν την αποχώρηση, τον καταυλισμό εγκατέλειψαν 63 άμαχοι, 22 γυναίκες και 41 παιδιά. Αφού εξήλθαν από τον καταυλισμό και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι άμαχοι παραλήφθηκαν από το στρατό και φέρονται να μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικά καταλύματα για ανάκριση.

Ο λιβανικός στρατός κάλεσε τους εναπομείναντες ισλαμιστές μαχητές να παραδοθούν, αίτημα που δεν είχε γίνει, μέχρι αργά το βράδυ, δεκτό. Ως επόμενο βήμα, σύμφωνα με παρατηρητές, αναμένεται να κλιμακωθεί η επίθεση του λιβανικού στρατού από έδαφος, αέρα και θάλασσα, τις επόμενες ώρες.

Νέα απόφαση ΟΗΕ

Ομόφωνα υιοθέτησε, χτες το απόγευμα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, νέο ψήφισμα που παρατείνει κατά ένα έτος τη θητεία της στρατιωτικής δύναμης του ΟΗΕ στο νότο του Λιβάνου. Η δύναμη (Finul), σήμερα, αριθμεί 13.600 μέλη, τόσο σε μονάδες πεζικού όσο και ναύτες στα 2.000 πλοία που περιπολούν στα ανοιχτά της χώρας. Στη δύναμη συμμετέχουν άνδρες από 30 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ