Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι νέοι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη

Εκδηλώσεις για τα 60χρονα του θεσμού των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

Ξεκίνησαν την Τετάρτη και συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα για τα 60 χρόνια που συμπληρώνονται από το πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), το οποίο πραγματοποιήθηκε το 1947, στην Πράγα.

Συμμετέχουν εκατοντάδες εκπρόσωποι 70 οργανώσεων νεολαίας από 50 χώρες, που μεταφέρουν τον παλμό από τους αγώνες στις χώρες τους στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Στο άνοιγμα των εκδηλώσεων ο Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρος της ΠΟΔΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι νέοι να ενταχθούν ενεργά στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, εξήγησε ότι η κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα δεν είναι αναπόφευκτη, δεν είναι το τέλος της Ιστορίας, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος που η νεολαία πρέπει να ακολουθήσει είναι η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που πρέπει να διεξάγεται καθημερινά, μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στη δουλιά κτλ.

Στη Βενεζουέλα συμμετέχει αντιπροσωπεία της ΚΝΕ που αποτελείται από την Αναστασία Μοσχόβου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και τον Λευτέρη Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ. Επίσης παραβρίσκεται ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια για το δικαίωμα της νεολαίας σε δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, σε μια αξιοπρεπή δουλιά με εργασιακά δικαιώματα.

Σε εκδήλωση με θέμα: «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις ξένες στρατιωτικές βάσεις, για την ειρήνη και την κυριαρχία των λαών», μίλησε χτες ο Η. Τσαβδαρίδης, ο οποίος συμμετείχε επίσης ως πρώην πρόεδρος της ΠΟΔΝ στην ειδική εκδήλωση με παλιότερα στελέχη της Ομοσπονδίας, για «τα 60 χρόνια από το πρώτο Φεστιβάλ και τη συνέχεια της πάλης για ειρήνη, αλληλεγγύη και κοινωνική αλλαγή, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και εκμετάλλευση».

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα επιτεύγματα και την πραγματικότητα της μπολιβαριανής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη.

  • Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά εξέφρασαν την ανησυχία τους για το δρόμο που έχει πάρει η Βενεζουέλα και διατυπώνουν απειλές στους γείτονές της να πάρουν... μέτρα. «Ετοιμες πρέπει να είναι οι γειτονικές χώρες της Βενεζουέλας να απαντήσουν σε μία πιθανή απειλή εκ μέρους του συνεχώς διογκούμενου στρατιωτικού οπλοστασίου της κυβέρνησης Ούγκο Τσάβες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, ειδικός για θέματα Δυτικού Ημισφαιρίου, Στίβεν Τζόνσον, αμφισβητώντας το δικαίωμά της να θωρακιστεί απέναντι στην υπαρκτή ιμπεριαλιστική απειλή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ