Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΝΔΙΑΣ (ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ)
Καταδικάζει την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικού) υιοθέτησε την απόφαση του ΠΓ του κόμματος, με την οποία καταδικάζεται η πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σημειώνεται ότι δένει τη χώρα σε μία στρατηγική συμμαχία με την Ουάσιγκτον, μακράς διάρκειας και συνεπειών.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), υιοθετείται απόλυτα η θέση του ΠΓ, ενώ σημειώνονται πλήθος αντιρρήσεων και διαφωνιών, που εκφράστηκαν από επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα και τον πνευματικό κόσμο, επί της συγκεκριμένης πυρηνικής συμφωνίας. Υπογραμμίζεται δε ότι και η πλειοψηφία του Ινδικού Κοινοβουλίου αντιτίθεται στο εν λόγω σχέδιο, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αρκετό ώστε η κυβέρνηση να το παγώσει και να μην προχωρήσει στη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το ότι επιχειρεί να αποκρύψει τις φωνές που αντιδρούν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν επιχειρείται υπονόμευση της κυβέρνησης, ωστόσο την καλεί να αποδεσμευτεί και εξουσιοδοτεί το ΠΓ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ματαίωσης της συμφωνίας, η οποία θα επηρεάσει το λαό της Ινδίας και την πολιτική της χώρας, από την οικονομία μέχρι τις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής.

Αποφάσισε δε να θέσει το ζήτημα στο λαό, με μία μαζική ενημερωτική εκστρατεία μαζί με τα αριστερά κόμματα, η οποία θα διεξαχθεί από 4 έως 8 του Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα, ενώ το κόμμα θα πρέπει να καταδικάσει τη συμφωνία και σε ανεξάρτητη δική του εκστρατεία, μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ