Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2007»
Γιορτάζoυν τα 32 τους με θέατρο και όχι μόνο

Το παλιό ελαιουργείο
Το παλιό ελαιουργείο
Τα 32 τους χρόνια συμπληρώνουν φέτος τα «Αισχύλεια» του δήμου Ελευσίνας και γιορτάζονται με θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές εκδηλώσεις από 26/8 - 23/9, στο χώρο του παλαιού ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται και η επιστημονική ημερίδα υπό τον τίτλο «Η μετάφραση του αρχαίου ελληνικού δράματος», που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί», την 1/9, από 5μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 38, Ελευσίνα).

Θα μιλήσουν οι: Ελσα Ανδριανού, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Σπύρος Ευαγγελάτος, Κωστής Κολώτας, Λυδία Κονιόρδου, Παύλος Μάτεσις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Στρατής Πασχάλης, Θεόδωρος Στεφανόπουλος, Νικολέττα Φριντζήλα, Μάρθα Φριντζήλα, Νίκος Χουρμουζιάδης. Θα διαβαστούν αποσπάσματα μεταφράσεων αρχαίου δράματος από τους: Γιώργο Αρμένη, Λυδία Κονιόρδου, Ασπασία Παπαθανασίου, Σωτήρη Χατζάκη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: 26/8: «Ορχήστρα του δρόμου» με τους Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Τραγουδούν η Ελλη Πασπαλά και η Γιώτα Νέγκα. 31/8: Walter Testa και Μάρθα Φριντζήλα. 2/9: Εθνικό Θέατρο «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν. 4,5,6/9: Προβολή ντοκιμαντέρ: «An inconvenient truth» του Αλ Γκορ, «Αρκεί να φαίνονται ωραία» του Θόδωρου Μαραγκού, «Μυστικά και Ψέματα» του Σταύρου Στάγκου. 7/9: Χοροθεατρική παράσταση «Αγριοτριαντάφυλλα» και η παράσταση «Νέκυια 3: Μυστήριον», εμπνευσμένη από το ομότιτλο μουσικό έργο του Γιάννη Χρήστου (1965). 8/9: Συναυλία «Ενδελέχεια». 9/9: «Αττική Σκηνή» «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. 12/9: «Ελεύθερη Σκηνή Τέχνης, Θέατρο Σοφούλη, Θεσσαλονίκης» «Μόνοι στο Σπίτι» της Καλλιόπης Παπαδάκη. 14/9: «Βαβυλωνία» με τον Γ. Μόρτζο. 21/9: Νίκος Πορτοκάλογλου.

26/8 - 16/9: Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο, οπτικοακουστικά έργα, εκπαίδευση σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι εκθέσεις παρουσιάζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ελευσίνας. Παράλληλα, οργανώνεται και παρουσίαση αυτόνομων ενοτήτων οπτικοακουστικών έργων στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Ελευσίνας δίπλα στη θάλασσα, ξεκινώντας με το σύνολο των έργων της Ρεμπέκα Χορν για το 2007 και παρουσίαση του έργου μεγάλων διαστάσεων γλυπτικής της Καλλιόπης Λεμού με τίτλο «Πορθμεία» το οποίο καταλαμβάνει στο χώρο 140τ.μ. και 10μ. ύψος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ