Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αισχύλεια» στην Ελευσίνα

Πλούτο εκδηλώσεων έχουν τα φετινά 34α «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα (από τις 22/8 μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη).

Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται 10 θεατρικές παραστάσεις: «Πέρσες» από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ντίμιτερ Γκότσεφ. «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. «Δον Κιχώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. «Υμνος προς τη Δήμητρα» από το θίασο «Ηώς», σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη. «ΟΔC...afterhomer - performance», σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου. «Χοηφόρες» από το «Θεσσαλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. «Ευριπίδου σπαράγματα ή απλά μαθήματα μιας άγνωστης μυθολογίας» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, από τη Θεατρική Σκηνή του Π.Ο.Δ.Ε. «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου από το θίασο «Εποχή», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. «Το ασχημόπαπο» από το «Θέατρο Νέων».

Θα πραγματοποιηθούν 5 συναυλίες: Μανώλης Μητσιάς, Φοίβος Δεληβοριάς, Μόνικα, Νίκος Ξυδάκης - Νανά Μπινοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου - Μάρθα Φριντζήλα. Επίσης, μια επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνας Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», με θέμα «Η υποκριτική στο αρχαίο ελληνικό δράμα». Τριήμερο, με τη συμμετοχή οικολογικών οργανώσεων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προβολή οικολογικών ντοκιμαντέρ: Γιώργου Αυγερόπουλου «Το αίμα του κουάν - κουάν», «SOS liveearth» ecocinema, Gambit, «Εκτός Ισορροπίας».

Παράλληλα, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2004 για προβολή και αξιοποίηση των ανενεργών βιομηχανικών κτιρίων στην Ελευσίνα, μέσω εικαστικών παρεμβάσεων - εγκαταστάσεων, τα φετινά «Αισχύλεια» θα φιλοξενήσουν την Λήδα Παπακωνσταντίνου, η οποία, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, video art και κατασκευές σε μία έκταση 5.000 τ.μ. στις ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου, θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση, αναπαράγοντας τον αρχαίο μύθο της αρπαγής της κόρης και της καθόδου της στον Αδη.

Επίσης, στο Παλιό Ελαιουργείο, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ArtLocus» του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου - Χορού, θα παρουσιαστούν παραστάσεις θεατρικών και χορευτικών ομάδων (22, 23/8), με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ