Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΠΟ
Απεργία κατά της μεταστέγασης

Με την ψευδοροφή που θα προστεθεί ...το ανήλιαγο «κλουβί» θα είναι έτοιμο
Με την ψευδοροφή που θα προστεθεί ...το ανήλιαγο «κλουβί» θα είναι έτοιμο
Με 48ωρη απεργία αύριο και την Παρασκευή κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της μεταστέγασης του υπουργείου Πολιτισμού στις πρώην καπναποθήκες της «Κεράνης» στο Ρέντη οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, μετά από απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς και Νήσων.

Παράλληλα, αποφασίστηκαν σειρά ενεργειών για την ενημέρωση των κομμάτων και του κόσμου πάνω στην απόφαση της κυβέρνησης να «τσουβαλιάσει» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ αλλά και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (με το οποίο θα ...«συγκατοικήσουν») σε ένα κτίριο τουλάχιστον 40 ετών, το οποίο, όπως έχουν τεκμηριώσει οι εργαζόμενοι μετά από επιστημονική συνδρομή, δεν πληροί καμία προϋπόθεση ασφάλειας κοινού και εργαζομένων, ενώ θα οξύνει το ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν επίσης εδώ και καιρό να δοθούν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου όλες οι συμβάσεις με την ανάδοχο κοινοπραξία, προκειμένου να έρθουν στο φως και σε γνώση των εργαζομένων όλες οι κατασκευαστικές και οικονομικές υποχρεώσεις. «Κάτι τέτοιο έως σήμερα δεν έχει συμβεί, εντείνοντας τα ερωτηματικά και τη δυσπιστία των εργαζομένων για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις διακηρύξεις περί αποκέντρωσης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου.

Προσθέτουν πως έχει περάσει ένας μήνας από την υποβολή πολυσέλιδης καταγγελίας στην Πολεοδομία Πειραιώς κι όμως οι εργασίες στο κτίριο συνεχίζονται κανονικά, γεγονός που «δημιουργεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι η αρχική οικοδομική άδεια χρειάστηκε ήδη να αναθεωρηθεί και τις τελευταίες μέρες να συμπληρωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία», θέτοντας ζητήματα προχειρότητας και υψηλού κόστους της κατασκευής.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν επίσης πως η ηγεσία του ΥΠΠΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ιστορικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας (σημερινής έδρας του ΥΠΠΟ) ούτε με τα ιδιόκτητα κτίρια του ΥΠΠΟ στην Πλάκα, τα οποία, θυμίζουμε, ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, έχει χαρακτηρίσει ...οικονομικά «βαρίδια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ