Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Η συμμετοχή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό στρατό νέο σημείο τριβής

Εξοργισμένος παρουσιάζεται ο κατοχικός ηγέτης από την απόφαση της Κύπρου να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό στρατό.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ντενκτάς προειδοποίησε το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι αν η Κύπρος κάνει έστω και ένα βήμα προς της κατεύθυνση της ένταξής της στη στρατιωτική πτέρυγα της Ενωμένης Ευρώπης, θα τερματιστούν οι συνομιλίες.

Ο Ντενκτάς επανήλθε στο θέμα των Στροβιλίων και δήλωσε προκλητικά ότι δεν έγινε κανένα λάθος και δεν παραβιάστηκαν τα δίκαια κανενός, λέγοντας ότι το θέμα αυτό δημιουργείται από τους Ελληνοκύπριους για να επηρεαστούν οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης.

Προχώρησε, μάλιστα, ακόμη ένα βήμα και ισχυρίστηκε ότι δικαιούται να επισκεφθεί τα εδάφη της «χώρας» του, κατά την έκφρασή του.

Συναντήσεις Βρετανών με αξιωματούχους των Κατεχομένων

Αξιωματικοί των βρετανικών βάσεων συναντήθηκαν, χτες, στα Στροβίλια με αξιωματικούς του κατοχικού στρατού.

Οπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΡΙΚ, η συνάντηση έγινε, προχτές το μεσημέρι, σε σπίτι πίσω από το νέο οδόφραγμα που έστησαν οι κατοχικές αρχές και κράτησε περίπου 40 λεπτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας,Ιωάννης Κασουλίδης, προειδοποίησε ότι η παραβίαση του «στάτους κβο» στην περιοχή υπονομεύει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και θα δημιουργήσει στο μέλλον και άλλες περιπλοκές, πέραν της ματαίωσης επισκέψεων.

Ο Δ. Ρέππας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα των Στροβιλίων, ο Ελληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, δήλωσε πως «το θέμα αυτό το έχουμε αναδείξει και αναμένουμε από τον ΟΗΕ να πετύχει να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσουν καταλυτικά την πρόοδο των συζητήσεων για την επίλυση του κυπριακού θέματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ