Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Συνεχίζεται η κατάσταση συναγερμού στην Κεντρική και Δυτική Αγγλία με χιλιάδες σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και να έχουν μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρισμό, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη χώρα από την Παρασκευή.

Στο Γκλούσεστερ δεκάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό, ενώ χτες το βράδυ αναμενόταν να διακοπεί το τρεχούμενο νερό για 350.000 ανθρώπους μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν γίνει στο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού, που πλημμύρισε το πρωί της Κυριακής, κάτι που μπορεί να πάρει και μέρες πριν οι αντλίες δουλέψουν ξανά. Στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο, περίπου 175.000 κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να βράζουν το νερό που φτάνει στις βρύσες τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το Γκλούσεστερ, ενώ στη συνέχεια έφθασε στο αρχηγείο της αστυνομίας απ' όπου συντονίζεται η επιχείρηση. Ο ίδιος τόνισε ότι «θα υπάρξει απολογισμός της κρίσης, θα εξεταστούν τα συστήματα αποχέτευσης και υποσχέθηκε να δοθούν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών και να βελτιωθεί η υποδομή της χώρας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιες έκτακτες καταστάσεις». Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η προηγμένη Μ. Βρετανία βρέθηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια και φυσικά με τις προτεραιότητες, που δεν έχουν στο επίκεντρο την προστασία των πολιτών, αλλά το λεγόμενο αντιτρομοκρατικό πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ