Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέα ιρανο-αμερικανική συνάντηση

Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Θα πραγματοποιηθεί, τελικά, σήμερα, σε επίπεδο πρέσβεων, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν, στη Βαγδάτη και υπό την αιγίδα του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την πρώτη τέτοια επαφή, στα τέλη Μάη. Αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης, με βάση την επίσημη ενημέρωση, είναι, και αυτή τη φορά, η επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας στο Ιράκ.

Κατά τα άλλα, κάθε άλλο παρά ηρεμία και ασφάλεια επικρατεί στην κατεχόμενη χώρα, και κυρίως στην πρωτεύουσα όπου θεωρητικώς βρίσκεται, εδώ και πολλές βδομάδες, σε εξέλιξη «σχέδιο ασφαλείας» με ενισχυμένες τις κατοχικές δυνάμεις. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 19 στην εμπορική σιιτική συνοικία Καράντα. Το ένα είχε ως στόχο αστυνομική περίπολο.

Ιρακινοί αστυνομικοί και στρατιώτες ήταν ο στόχος και των περισσότερων χτεσινών βομβιστικών επιθέσεων, σε άλλα σημεία της Βαγδάτης, στην επαρχία Ντιγιάλα και κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Συνολικά, χτες, σκοτώθηκαν 42 Ιρακινοί ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος άλλων τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών και ενός Βρετανού, το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εκκαθαριστική επιχείρηση και στην πόλη Μπαακούμπα, όπου στις μάχες συμμετέχουν και παραστρατιωτικοί σουνιτικών οργανώσεων, που αντιτίθενται στη δράση της «αλ Κάιντα» και ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων. Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για απώλειες και συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ