Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εν αναμονή εκτελέσεων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΣΕΟΥΛ.--

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση ομηρίας των 23 Νοτιοκορεατών και του ενός Γερμανού, στο Αφγανιστάν, από τους Ταλιμπάν. Οι τελευταίοι θέλουν να ανταλλάξουν τους ομήρους με μαχητές που κρατούνται από τις κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις, ενώ ζητούν και απόσυρση των στρατευμάτων της Γερμανίας και της Νότιας Κορέας από το Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν απήγαγαν τους Νοτιοκορεάτες ζητώντας από την κυβέρνηση της Σεούλ, που προχώρησε σε αποστολή διαπραγματευτών στο Αφγανιστάν προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα και να απελευθερωθούν ισάριθμοι κρατούμενοι μαχητές τους. Αναγνωρίζουν ως θετικό το ενδιαφέρον και την κορεατική αποστολή για απευθείας διαπραγματεύσεις μαζί τους και γι' αυτό παρέτειναν το τελεσίγραφο της εκτέλεσης των ομήρων μέχρι και σήμερα το απόγευμα. Οσον αφορά τον δεύτερο Γερμανό η χώρα του φαίνεται να μην ενδίδει στα αιτήματα περί αποφυλάκισης 10 Ταλιμπάν για τον εν ζωή όμηρο και απόσυρσης των στρατευμάτων της...

Στο μεταξύ, χτες το πρωί απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο πρώην βασιλιάς του Αφγανιστάν, Μοχάμαντ Ζαχίρ Σαχ, που κυβέρνησε τη χώρα από το 1933 έως και το 1973.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ