Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μέτρα κοροϊδίας

Μέτρα για «τα μάτια του κόσμου» και μετά το έγκλημα των πυρκαγιών εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ειδικότερα, ανακοίνωσε την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν, που θα πραγματοποιηθεί από το Νοέμβρη ως το Φλεβάρη, την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν ως τις αρχές Οκτώβρη και την αποζημίωση των πληγέντων. Μέτρα που, όμως, ακυρώνονται από άλλες ρυθμίσεις, όπως η νέα δασοκτόνα αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, η καταστροφική οριοθέτηση των δασών από την «Κτηματολόγιο ΑΕ» κ.ά., με τις οποίες τα δάση παραδίδονται στην εμπορευματοποίηση.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει το περιβάλλον, το δασικό πλούτο. Να προστατεύσει κάθε σπιθαμή γης που ήταν δάσος. Να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την καταστροφή». Αυτό δήλωσε χτες αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, στον οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός ανέθεσε το συντονισμό των ενεργειών για τα αντιπλημμυρικά και την αναδάσωση που αναφέρονται στην Πάρνηθα.

«Ολες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε τη χρηματοδότηση με το ποσό των 22 εκατ. ευρώ για το 2007 των δήμων και των Αναπτυξιακών Συνδέσμων για να καθαρίσουν τη βλάστηση σε άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ