Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Περιοδεία του Ν. Γκατζή, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, στις πληγείσες περιοχές του νοτίου Πηλίου

Στις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές του νοτίου Πηλίου. Οπως υπογράμμισε, η καταστροφή των δασών αποτελεί διαχρονικό έγκλημα και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχαν πολιτική προστασίας του δασικού πλούτου. «Αντίθετα - σημείωσε - εγκατέλειψαν την πρόληψη και περιόρισαν τις πιστώσεις για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανυπαρξία έργων υποδομής και στις τεράστιες ελλείψεις του πυροσβεστικού σώματος, επισημαίνοντας ότι τα πάντα επαφίενται στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις πρωτοβουλίες τους. Και τόνισε την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας με παράλληλη συγκρότηση συντονιστικών οργάνων, κατά περιφέρεια και νομό, με αποφασιστικές αρμοδιότητες διοίκησης και όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, καθώς και εκτελεστικότητα των αποφάσεων.

Καταλήγοντας, ο Ν. Γκατζής κάλεσε τους Πηλιορείτες και όλους τους Μαγνησιώτες να παλέψουν με το ΚΚΕ και να επιβάλουν άμεσα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, διεκδικώντας την άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της καταστροφής, στις καλλιέργειες και σε κάθε κινητή ή ακίνητη ζημιά που υπέστησαν.

Την ανάγκη να τιμωρήσει ο λαός τα κόμματα του δικομματισμού και την πολιτική του που καίει, καταστρέφει, καταπατά και εμπορεύεται τα δάση, τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, σε ομιλία του στο Αργυροπούλι Λάρισας. «Υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές - είπε - είναι αυτοί που κυβερνάνε τη χώρα και εναλλάσσονται στην εξουσία. Αυτοί που θέλουν την τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, για να μην υπάρχει απολύτως κανένα εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση, ακόμα και μέσα στους εθνικούς δρυμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ