ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-
Αιματοβαμμένο και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κολομβία, όπου η δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων προκάλεσε και πάλι το θάνατο τουλάχιστον 17 άμαχων πολιτών.
Σε ένα από τα επεισόδια, άγνωστοι οπλοφόροι συνέλαβαν, ανέκριναν και στη συνέχεια εκτέλεσαν 10 χωρικούς από δύο φτωχογειτονιές της παράκτιας πόλης Τσιενάγα. Την Κυριακή, πάλι, μέλη ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης υπό την επωνυμία «AUC» (Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας Κολομβίας) επιτέθηκαν σε δύο γειτονιές λίγο έξω από την πόλη Μπουανεβεντούρα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ επτά ανθρώπους.
Η έξαρση της βίας στην Κολομβία, που κατά πολλούς αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα, σημειώνεται λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στην Κολομβία. Βασικός σκοπός της επίσκεψης Κλίντον, η συζήτηση των λεπτομερειών του διαβόητου «Σχεδίου Κολομβίας» ύψους 1,3 δισ. δολλαρίων με σκοπό την αντιμετώπιση τάχα της βιομηχανίας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.