Κυριακή 3 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ο GM Αλεξάντερ Μπελιάβσκι στα Χανιά

Επικεφαλής προπονητικής ομάδας 8 Ελλήνων και ξένων GM

Ο κορυφαίος GM Αλεξάντερ Μπελιάβσκι, γνωστός στους Ελληνες σκακιστές από τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης κι από το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει με την ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης θα παρευρεθεί το καλοκαίρι στο «Σκακιστικό νησί», στα Χανιά της Κρήτης, για να διδάξει σκάκι στο Προπονητικό Καμπ που θα γίνει από 29 Ιούλη έως 18 Αυγούστου στην κατασκήνωση «ΡΕΑ».

Ο Μπελιάβσκι, που αγωνίζεται τώρα με τη σημαία της Σλοβενίας, έχει κερδίσει τέσσερις φορές το ισχυρό και δύσκολο Σοβιετικό Πρωτάθλημα, ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων το 1973 και δέκα χρόνια μετά, διεκδίκησε τον Παγκόσμιο τίτλο και αποκλείστηκε από τον Γκάρι Κασπάροβ!

Στην προπονητική ομάδα στην οποία επικεφαλής είναι ο Μπελιάβσκι, συμμετέχουν επίσης οι Γκραντ-Μάστερς Αντριάν Μιχαλτσίτσιν - άριστος αναλυτής και προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Γιάννης Νικολαΐδης, οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας Χριστόδουλος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, ο Δημήτρης Μαστροβασίλης και ο ομογενής από τη Βουλγαρία Κρουμ Γκεοργκίεβ.

Οι διοργανωτές αυτού του πρωτότυπου και πολύ ενδιαφέροντος προπονητικού προγράμματος, επισημαίνουν ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει εγκαίρως να εξασφαλίσουν με τα ασφαλιστικά ταμεία, τη δυνατότητα εγγραφής των παιδιών στην κατασκήνωση. Τηλέφωνα υπευθύνων 6977/937253 Γασπαράκης Γιώργος, 6974/024771 Τσαρουχάς Κώστας. Τηλ. κατασκήνωσης 28210-39001 έως 4. Πληροφορίες και εγγραφές στο e-mail: www.chaniachess.gr

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο σκακιστικό πρόγραμμα θα χωριστούν και θα ενταχθούν σε τμήματα ανάλογα με το επίπεδό τους και θα παρακολουθήσουν 3ωρο θεωρητικό μάθημα το πρωί και δίωρο πρακτικό μάθημα το απόγευμα.

Ο GM Αλεξάντερ Μπελιάβσκι. Πρώτη σκακιέρα της Σοβιετικής Ενωσης στην Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης το 1984!
Ο GM Αλεξάντερ Μπελιάβσκι. Πρώτη σκακιέρα της Σοβιετικής Ενωσης στην Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης το 1984!
Η πρωινή προπόνηση θα αφορά τα τρία κύρια στάδια της παρτίδας (άνοιγμα - μέσον - φινάλε), καθώς επίσης και διαλέξεις από τους διάσημους μετρ για τη μέθοδο εξάσκησης και ανάλυση βάσει της προσωπικής τους εμπειρίας, για το πώς δύναται ένας σκακιστής ή σκακίστρια να μυηθεί στον κόσμο του σκακιού, να ανελιχθεί και να βελτιώσει το επίπεδό του.

  • Με άλλο ένα Οσκαρ τιμήθηκε ο παγκόσμιος Πρωταθλητής από τη Ρωσία Βλαντιμίρ Κράμνικ στα πλαίσια της καθιερωμένης ψηφοφορίας του γνωστού σε όλο τον κόσμο σκακιστικού περιοδικού «64» που φέτος συνέπεσε με το θάνατο του σκακιστή - δημοσιογράφου και εκδότη του «64» Αλεξάντερ Ροσάλ.

Στις προτιμήσεις των δημοσιογράφων δεύτερος και τρίτος ήταν οι πρώην παγκόσμιοι, Τοπάλοβ (Βουλγ.), Ανάντ (Ινδία), ο κυπελλούχος Κόσμου Αρονιάν (Αρμενία), ο πρώην διεκδικητής Ιβαντσούκ (Ουκρ.), Ρατσιάμποβ (Αζερμπ.), Λέκο (Ουγγ.), Μορόζεβιτς (Ρωσία), Μαμεντιάροβ (Αζερμπ.), Κάρλσεν (Νορβηγ.), ο πρώην πρωταθλητής Ρωσίας Σβίντλερ, ο πρώην παγκόσμιος Πονομαριόφ (Ουκρ.) η μόνιμη μέσα στην πρώτη 15άδα του παγκόσμιου σκακιού Αντρών (!) Τζούντιθ Πόλγκαρ κ.ά. Το σκακιστικό περιοδικό «64» καθιέρωσε το θεσμό του σκακιστικού όσκαρ από το 1968 (νικητής ο Σπάσκι), ενώ οι Κασπάροβ και Κάρποβ το έχουν πάρει 11 και 9 φορές, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ