Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9790

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Στις εκλογές να πάθουν στραπάτσο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Διέξοδο δίνει η πολιτική πρόταση που παίρνει υπόψη τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων, της μικρομεσαίας αγροτιάς και η πολιτική συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και σε εκείνες της πολιτικές δυνάμεις που έχουν ή θα έχουν διαχωριστεί οριζοντίως και καθέτως από τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από τη στρατηγική των μονοπωλίων, των δυνάμεων του κεφαλαίου γενικότερα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στη Λάρισα, στη διάρκεια τριήμερης περιοδείας στη Θεσσαλία.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη λαϊκή υγεία και τη ζωή

Ο θάνατος του νεογνού αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και για την ιδιωτικοποίησή του

  • Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, αλλά και για την ανθρώπινη ζωή, καθώς δε δημιουργεί μονάδες νεογνών σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν μαιευτικές κλινικές, αλλά συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Δε δημιουργεί ένα πανελλαδικής εμβέλειας Δημόσιο Δωρεάν σύστημα διακομιδών (ΕΚΑΒ), πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα.
  • Τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να παλέψουν για ένα καθολικό, ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αναπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σε όλη τη χώρα, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα και για να προαχθεί και να προστατευτεί η υγεία του λαού.

ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Να καταργηθούν όλα τα διόδια!»

Στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, χτες το απόγευμα και για περισσότερο από δύο ώρες δεκάδες μέλη, φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ, με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, άνοιξαν τα διόδια της Αττικής Οδού, στην έξοδο της Δουκίσσης Πλακεντίας προς Ελευσίνα, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση, στο χρυσοπληρωμένο αυτό δρόμο, σε χιλιάδες οδηγούς, με κεντρικό αίτημα την ανάγκη να καταργηθούν όλα τα διόδια.


ΣΕΛ.  14  -  15

Γιατί αποσιωπούν τη δράση του ΚΚΕ;

Δεν είδαν τίποτα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Τίποτα από το πολύ πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ και ιδιαίτερα των περιοδειών της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα. Το περιστατικό ήρθε και προστέθηκε στη γενικότερη πρακτική τους τώρα μάλιστα που έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος. Τόσο πολύ δεν το αντέχει η «δημοκρατία» τους; Η σιωπή τους είναι ομολογία ότι το ΚΚΕ είναι ο μόνος αντίπαλος στα συμφέροντα που υπηρετούν. Είναι ομολογία - αποκάλυψη του ψευτοπλουραλισμού τους. Είναι ομολογία συνενοχής της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και εγκλωβισμού τους στο δικομματικό σύστημα. Είναι ομολογία υπεράσπισης των πιο αντιλαϊκών σχεδίων του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Οι εργαζόμενοι να μην τους κάνουν το χατίρι. Να απαντήσουν και σ' αυτούς με την ψήφο τους στην κάλπη.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ