Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Κινητοποίηση για τις παραλίες

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Συνεχίζοντας τον αγώνα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για την ελεύθερη πρόσβαση των εργαζομένων στην παραλία του Ελληνικού και όλης της Αττικής, για την προστασία των ελεύθερων χώρων (πρώην αεροδρόμιο, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κ.ά.) και την αξιοποίηση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του λαϊκού αθλητισμού, η Αχτίδα Νοτιοανατολικών συνοικιών του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό της περιοχής να αγωνιστεί για:

  • Μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, με ελεύθερη και δωρεάν είσοδο. Η φυσική του κατάληξη να είναι στην παραλία, ελεύθερη από κάγκελα και επιχειρηματικές δραστηριότητες για δωρεάν χρήση στο λαό.
  • Να μην οικοπεδοποιηθεί τμήμα του πρώην αεροδρομίου (1.000 στρ.) που σημαίνει μια νέα πόλη 20.000 κατοίκων στο Ελληνικό.
  • Να ενταχθούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο πάρκο και να παραμείνουν δημόσιες και δωρεάν, με αξιοποίησή τους από το κράτος για την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι, οι δυνάμεις της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, της Συμπαράταξης για την Αθήνα και αγωνιστικών συνδυασμών των δήμων, είχαν προχωρήσει στο «άνοιγμα» των παραλιών και επέτρεπαν τη δωρεάν είσοδο σε ακτές που εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες και που έχουν επιβάλλει εισιτήριο που φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Κινητοποίηση

Ολοήμερη κινητοποίηση για την παραλία διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Ελληνικού. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στις 11 π.μ., θα καθαρίσουν την παραλία της πόλης και στις 6 μ.μ., θα ξηλώσουν τα κάγκελα της παραλίας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Εξάλλου, ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, συνεχίζει για 12η μέρα την απεργία πείνας. Τέλος, σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΣΑ, δίνεται συνέντευξη Τύπου, από τη Συντονιστική Επιτροπή, για το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ