Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική « Αθήνα» για ξένους

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, εγκαινιάζει φέτος (από 16-20/5), τη διοργάνωση «Σύστημα Αθήνα», που αφορά σε παρουσίαση ελληνικών παραστάσεων σε ξένους (διευθυντές διεθνών θεατρικών φεστιβάλ και θεατρικών φορέων και κριτικοί), προκειμένου αυτοί να επιλέξουν και να μετακαλέσουν παραστάσεις μας.

Φέτος το «Σύστημα Αθήνα» πραγματοποιείται πιλοτικά, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής του και η διοργάνωσή του είναι περιορισμένη, αλλά σύμφωνα με χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΕΚΔΙΘ, από του χρόνου θα περιλαμβάνει και συμπόσιο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι (20/5, 11πμ, «Χολιντέι Ιν» - Μιχαλακοπούλου 50) με θέμα: «Το σύγχρονο ελληνικό θέατρο και η διεθνής σκηνή», με συμμετοχή ξένων και Ελλήνων.

Η ειδική επιτροπή που σύστησε το ΥΠΠΟ, σε συνεργασία με το ΕΚΔΙΘ, μετά από υποβολή αιτήσεων θιάσων για τη φετινή διοργάνωση, επέλεξε τις εξής οκτώ παραστάσεις:

«Βρεταννικός» - θίασος «Αλλη πλευρά». «Δάφνης και Χλόη: Ταξίδι αναψυχής» - θίασος «Δόλιχος». «Η τέχνη του κυρίου Χάαρμαν» - θίασος «Πράξη». «Καλιγούλας» - Εθνικό Θέατρο. «Μ' ένα καράβι φορτηγό» - θίασος «Πασπαρτού». «Νοσφεράτου διδόντικους» -θίασος «Ex animo». «Golfo 2.3 beta» - θίασος «Χώρος». «Other side» - θίασος «Θέατρο 9 και κάτι».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org