Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο ψητό...

Ο καβγάς για το... ψητό, δηλαδή τα κονδύλια του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) σηματοδότησε την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), υπό την προεδρία του νομάρχη Μεσσηνίας, Δ. Δράκου (ΝΔ).

Η ηγεσία της ΕΝΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικών συμβούλων που θα αναλάβουν τη σύνταξη μελετών έργων προς ένταξη στο ΚΠΣ, μέχρι τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας που θα το αναλάβει, κάτι που αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια. Με την απόφαση αυτή, η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιά Φ. Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) θεώρησε ότι «η υλοποίηση του Δ' ΚΠΣ περνά στους υμέτερους αρεστούς». Σε κάθε περίπτωση, αμφότερες οι δυνάμεις συναινούν στη φιλοσοφία διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων, τέτοια που θέλει τη σύμπραξη με το ιδιωτικό κεφάλαιο και την εκτέλεση έργων που φέρνουν κέρδος σε όσους τα διαχειρίζονται.

Κατά τα άλλα, στην προχτεσινή πρώτη συνεδρίασή του, το ΔΣ ζητά με τον νέο Κώδικα ΝΑ να επιστραφούν στις νομαρχίες όλες οι αρμοδιότητες που τους έχουν αφαιρεθεί. Καμία νύξη δεν έγινε για το πώς θα ασκούνται αυτές, όταν η κρατική επιχορήγηση που εισπράττει ο θεσμός ανέρχεται μόλις στο 0,4 τοις χιλίοις επί του κρατικού προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ