Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Περιφρούρηση των αποθεματικών

Ενα ολοκληρωμένο σύνολο αιτημάτων, το μόνο ικανό να προστατέψει τα αποθεματικά των Ταμείων που δημιουργήθηκαν με τα λεφτά των εργαζομένων, κατέθεσαν προχτές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας ταυτόχρονα από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την περιφρούρηση των αποθεματικών των Ταμείων και την επιστροφή των κλεμμένων.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων απαίτησαν την άμεση απόσυρση των αποθεματικών από το Χρηματιστήριο, ούτε ευρώ στο χρηματιστηριακό και στον τραπεζικό «τζόγο», καταβολή του συνόλου των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ξεκαθάρισαν ότι η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων είναι υπόθεση των εργαζομένων και απαίτησαν τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς κανέναν μεσάζοντα.

Οι προτάσεις του ΠΑΜΕ μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στόχους πάλης για τους εργαζόμενους που βλέπουν τις εισφορές τους να δίνονται προίκα στο κεφάλαιο, προκειμένου να κερδοσκοπήσει ληστρικά από την εκμετάλλευσή τους. Είναι η μόνη θέση που δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που, στο όνομα των ελλειμμάτων, φουντώνει η προπαγάνδα για την «αναγκαιότητα» δήθεν των αντιασφαλιστικών μέτρων που σχεδιάζονται.

Για το ΠΑΜΕ, δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» τζογάρισμα της περιουσίας των εργαζομένων. Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνες επενδύσεις». Δεν υπάρχουν μόνο «γαλάζιοι» ή μόνο «πράσινοι» κλέφτες, όπως προσπαθούν αποπροσανατολιστικά να πείσουν τους εργαζόμενους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις. Είναι και οι δυο τους συνένοχοι στο έγκλημα διαρκείας σε βάρος των εργαζομένων από το 1950, όπως εύστοχα σημείωσαν οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων στην προχτεσινή σύσκεψη της ΓΣΕΕ. Φιλοδώρησαν το κεφάλαιο με αλλεπάλληλα νομοθετικά προνόμια, προκειμένου να βάλει βαθιά το χέρι στα αποθεματικά.

Αμοιρες ευθυνών όμως δεν είναι ούτε οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συμφώνησαν και στήριξαν την επικίνδυνη αντιασφαλιστική νομοθεσία και τον χρηματιστηριακό τζόγο και τώρα απειλούν με μηνύσεις. Είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους για το γεγονός ότι από αυτόν τον τζόγο που καθαγίασαν την περίοδο 2000 - 2002 χάθηκαν στο χρηματιστήριο περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ και τα επόμενα χρόνια νέα, τεράστια ποσά προστέθηκαν στην αποδεδειγμένη χασούρα των ασφαλιστικών ταμείων.

Είναι ανάγκη μέσα και από τα σκάνδαλα που σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι εργαζόμενοι να κρατήσουν την ουσία, να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Καμιά υπόσχεση για μεγαλύτερη «διαφάνεια» στο τζογάρισμα, ή για επενδύσεις χαμηλού μόνο ρίσκου, καμιά ποινική μόνο τιμωρία μεμονωμένων ενόχων δεν πρέπει να σκεπάσει το πραγματικό σκάνδαλο. Που δεν είναι άλλο από την πολιτική που αντιμετωπίζει τις εισφορές των εργαζομένων σαν ένα ακόμα γερό κομπόδεμα που μπορεί να διαθέσει προκειμένου να κάνει μπίζνες το κεφάλαιο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ