Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Σε δικομματικά «πλαίσια»

Κέρδη και ζημιές μεταξύ των δύο μονομάχων επιμένουν να καταγράφουν τα γκάλοπ με αφορμή το σκάνδαλο των ομολόγων, «αγνοώντας» την ουσία της εφαρμοζόμενης σκανδαλώδους πολιτικής και τη στάση της «κοινής γνώμης» απέναντι σε αυτή.

Και η τελευταία στη σειρά δημοσκόπηση, αυτή της GPO για λογαριασμό του «Μέγκα», αποφεύγει να θέσει το κρίσιμο ζήτημα, του αν δηλαδή θα πρέπει να τζογάρονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Αντ' αυτού, το θέμα περιορίζεται στο (αυταπόδεικτο) αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή όχι και διευκολύνεται η κυβέρνηση στην αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων με ερωτήματα για παραιτήσεις υπουργών. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 62,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχει θέμα πολιτικών ευθυνών και παραίτησης υπουργών και το 29,4% όχι. Το 30,8% πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Σ. Τσιτουρίδης, το 7,9% ο Γ. Αλογοσκούφης, το 7% ο Π. Δούκας και το 16,7% και οι τρεις υπουργοί. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώνεται από το 2,9% του Φεβρουαρίου στο 1,7% τώρα. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι: ΝΔ 36%, ΠΑΣΟΚ 34,3%, ΚΚΕ 7%, ΣΥΝ 4%, ΛΑΟΣ 4,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 14,3%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο αν είχαμε αύριο εκλογές;», οι ερωτηθέντες απαντούν ΝΔ σε ποσοστό 65,2% και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 21%.

Η έρευνα είναι πανελλαδική, με δείγμα 2.000 πολίτες, έγινε τηλεφωνικά μεταξύ 27 και 30 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ