Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στον ΟΗΕ οι θέσεις των Τουρκοκυπρίων

Η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδωσε χτες στον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ έγγραφο με τις θέσεις της για τη συμφωνία της 8ης Ιούλη 2006.

Ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς, Χασάν Ερτσακιτζά, ανέφερε ότι στο έγγραφο γίνεται μια γενική αξιολόγηση της διαδικασίας της 8ης Ιούλη και δε διατυπώνονται οποιεσδήποτε προτάσεις.

Ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί ειδικότερα στο περιεχόμενο του εγγράφου, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να αξιολογηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη. Το έγγραφο θα επιδοθεί και στους πρεσβευτές στην Κύπρο των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αγνοεί η κυπριακή κυβέρνηση

Η κυπριακή κυβέρνηση δε γνωρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με τη διαδικασία της συμφωνίας της 8ης Ιούλη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας. «Αφού πάρουμε το έγγραφο, θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου εκπροσώπου, Χασάν Ερτσακιτζά, ότι τα νέα μέτρα της Κυπριακής κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη των Τουρκοκυπρίων «μυρίζουν εχθρότητα». Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα στοχεύουν στην ανάπτυξη κοινών οικονομικών συμφερόντων και κάλεσε την τουρκοκυπριακή ηγεσία να τοποθετηθεί, αφού προηγουμένως πληροφορηθεί τα μέτρα και τα μελετήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ