Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα - πρόκληση

Εγινε και αυτό! Οι «προϊστάμενοι», το τραπεζικό κεφάλαιο, οδηγούν την Αυτοδιοίκηση! Προτείνουν την υποθήκευση των δήμων μέσω δανείων. Η ημερίδα, με τίτλο «Χρηματοοικονομικές ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργανώνει σήμερα η Eurobank, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι πρόκληση, όταν είναι γνωστό το αστρονομικό ποσό που έχει παρακρατήσει το κράτος, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απ' την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«

Φυσικά», επειδή δε λείπει ποτέ ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή, «καθοδηγητής» της όλης επιχείρησης είναι η ΕΕ. Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. «Φυσικά», κεντρική ομιλήτρια είναι εκπρόσωπος της ΕΕ, η D. Hubner, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπεύθυνη για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής. «Φυσικά», το παζλ συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ, Π. Παυλόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ - και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Π. Κουκουλόπουλος. Ολοι οι παραπάνω μαζί με τα κόμματά τους δηλώνουν την υποταγή τους στο μεγάλο κεφάλαιο και στηρίζουν την πρόταση της Eurobank.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά πως, την ίδια στιγμή που το τραπεζικό κεφάλαιο παρουσιάζεται σαν ...μεσσίας της Αυτοδιοίκησης, έχουν αφαιρεθεί 900 ευρώ από κάθε κάτοικο της χώρας. Είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί στο λαό, σε έργα και υπηρεσίες. Είναι τα 9 δισ. ευρώ - σε πραγματικές τιμές - που έχουν παρακρατήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απ' την Αυτοδιοίκηση. Είναι τα χρήματα αυτά που η ΝΔ «έταζε», προεκλογικά, πως θα επιστρέψει εφαρμόζοντας το ν. 1828/79.

Σ' αυτήν την υποταγή στο κεφάλαιο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε νιώθουν ...μοναξιά. Για να μην ξεχνιόμαστε, να θυμίσουμε το ρόλο της «πολύχρωμης» ΚΕΔΚΕ. Εκεί, που σε «αγαστή» συνεργασία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ όχι μόνο δε διεκδικούν όλα αυτά τα παρακρατηθέντα, αλλά προτείνουν την ανάθεση φορολογικής εξουσίας στην ΤΑ. Προτείνουν, δηλαδή, νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Αυτοί τη δουλιά τους κάνουν. Ας κάνουν τη δουλιά τους και οι εργαζόμενοι, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για ένα ακόμα «παιχνίδι» κερδοφορίας του κεφαλαίου στην πλάτη τους.


Γ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ